Pages Navigation Menu

spanske serije

Ladja [El Barco]

16 Flares Twitter 1 Facebook 15 16 Flares ×

Ladja [El Barco] je španska skrivnostno-pustolovska serija.

Igrajo: Mario Casas, Blanca Suárez, Juanjo Artero, Patricia Arbues, Luis Callejo,Irene Montalá, Juan Pablo Shuk, Neus Sanz

Učenci pomorstva in ostala posadka se vkrcajo na ladjo Severnica, da bi za dva meseca odšli na potovanje, še isto noč pa pride do svetovne katastrofe, ki povzroči izginotje Zemlje. Celoten planet ostane napolnjen le z vodo. Posadka na ladji so edini preživeli in plujejo v upanju, da bodo našli zemljo. Še vedno jo je nekaj ostalo, vendar pa iskanje ne bo enostavno …

Samo nekaj ur potem, ko je barka Severnica z vso posadko zapustila pristanišče, se na kopnem zgodi usodna nesreča. Po gromozanski nevihti, ki je ni zaznala nobena pomorska karta, preneha delovati celoten plovbni sistem. Zveze s kopnim so prekinjene. Je kot, da tam ni nikogar več, kot da bi svet, ki ga poznamo vse do danes, izginil.

Samo Julia, ladijska znanstvenica, ve, da mora Severnica med nevihto biti na nevtralni točki, saj je ravno ona bila tista, ki je vtipkala te koordinate kot končni cilj. Ampak kmalu odkrije, da se ni vse odvilo po načrtih.

Kako bi naj posadka vedela, da so bo na Zemlji zgodil nov Big Bang, da se bodo premaknili kontinenti, da bo morje poplavilo kopno, da bodo strašne, do zdaj še nepoznane ribe iz globine morja prišle na površje, da ne bodo nikoli več videli svojih bližnjih …? Kako bi videli, če pa niso vedeli niti, kaj je pospeševalec delcev, ki je povzročil to svetovno katastrofo?

NAPOVEDNIK