Pages Navigation Menu

spanske serije

Paco Leon uspešno predstavil družinsko biografijo

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 1 Flares ×

Popularen španski igralec Paco León, je na festivalu v Malagi predstavil nov film. Tokrat se je Paco prvič postavil v vlogo režiserja in skupaj z mamo Carmino Barrios, ki je nastopila v glavni vlogi, in sestro Marío León posnel dolgometražni film.

Paco León (Mediteranska dieta) je v Malagi uspešno predstavil svoj režiserski prvenec Carmina o revienta, film, ki z mešanico fikcije in resničnosti predstavi družinski dokumentarec. V glavni vlogi se tokrat prvič kot igralka predstavi Pacova mama Carmina Barrios, njegova sestra María León (La voz dormida, Con el culo al aire) pa zaigra v stranski vlogi.

Film, ki tekmuje v uradnem delu Filmskega festivala Malage 2012, je bil sprejet z velikim aplavzom in obilico smeha. Med predvajanjem se smeh gledalcev kar ni in ni umiril.

»Je kot portret moje mame, kjer se združijo različne zgodbe, ki sem jih imel v glavi«, je razložil igralec serije Aída. Portret, katerega rezultat je 70 minutni film, s Carmino v glavni vlogi. Čeprav ni nikoli študirala igre ali česa podobnega, se je mati dveh odličnih igralcev pred kamero počutila naravno in to se v filmu še kako dobro odrazi.

»Ko sem se videla, sem se hotela pogrezniti v zemljo«, pove protagonistka filma, medtem ko Goyina nagrajenka za Odkritje leta, María León pove, da je na svojo stransko vlogo zelo ponosna.

Skupek Carmininih monologov, zmešanimi s številnimi flashbacki pripovedujejo zgodbo, kako protagonistka kuje plan, da bi pridobila nazaj 80 pršutov, ki so bili ukradeni iz njenega bara. Medtem, pa ji ne zmanjka časa za razmišljanje o življenju samem, debelosti, njenem možu in smrti.